Fotovernisaj Andrei Bîrsan – generația ’80, un oracol în fotografii

Fotografiile lui Andrei Bîrsan arată momente și ipostaze cunoscute dar nedocumentate foto ale realității din România anilor ’80 – tinerii de atunci căutau să trăiască normalitatea într-o lume marcată de un regim distopic.

Fie că vorbim despre școală, liceu sau facultate, personajele principale sunt prietenul, colegul sau iubita Mihaela, care continuau să se bucure de tinerețe izolați într-o bulă ce ignora realitatea, în ciuda faptului că partidul promova conceptul de „Om Nou”, un om îndoctrinat după valorile comuniste. Câteodată, fotografierea orașului a fost cu peripeții și periculoasă, drept pentru care aparatul foto i-a fost confiscat chiar de două ori.

În ziua de astăzi, fotografiile sale au devenit extrem de rare și prețioase prin unicitatea și frumusețea lor candidă, ce păstrează o parte din sentimentul acelor ani. 

Hai să-l cunoști și tu pe autorul fotografiilor și pe invitații lui în cadrul fotovernisajului care va avea loc în ziua de: 

  • Miercuri, 10 ianuarie, orele 18:30
  • Centrul Vechi din București: Str. Covaci, nr. 6, Muzeul „Undeva în Comunism”
  • Intrare GRATUITĂ

 

Invitați speciali: Alina Pavelescu, director adjunct Arhivele Naționale și scriitoare & Eugen Istodor, coleg din școala generală, acum profesor, scriitor și jurnalist

Expoziția se derulează în perioada 10-16 ianuarie. Pentru vizitarea expoziției în afara vernisajului, intrarea se realizează în baza achiziției biletului de muzeu.

În timpul vernisajului, vom avea plăcerea de a-i asculta pe Andrei și invitații săi povestind despre anii de liceu și de studenție din România anilor ’80, dar și despre ce însemna să fii fotograf amator în acei ani.

După vernisaj, vom deschide seara de networking, în cadrul căreia fiecare participat este încurajat să aducă fotografii personale sau ale familiei din timpul comunismului. Vom rămâne să socializăm și să degustăm noile cocktailuri de la cafeneaua muzeului, pe bază de vișinată și caisată, dar și vin fiert.

Vă reamintim că muzeul nostru și-a deschis porțile recent, în luna iulie a anului 2023, cu scopul de a readuce în atenția publicului perioada comunistă din istoria României. Prin intermediul evenimentelor culturale, dorim să conștientizăm și să aducem în prim-plan lecțiile trecutului pentru a construi un viitor mai bun.

INFORMAȚII DE INTERES

CAND?

10 ianuarie, 18:30

UNDE?

Muzeul Undeva in Comunism, strada Covaci 6

CAT COSTA?

INTRARE GRATUITĂ

CONTACT

en_USEnglish
0
    Your cart is empty

    FĂ O REZERVARE COMPLETÂND FORMULARUL: