Expoziție Andrei Bîrsan – Generația ‘80: o călătorie fotografică

Fotografiile lui Andrei Bîrsan arată momente și ipostaze puțin cunoscute ale realității din România anilor ’80 – tinerii de atunci căutau să trăiască normalitatea într-o lume marcată de un regim distopic. 

  • Expoziția se derulează în perioada 17 ianuarie – 20 februarie (vernisajul s-a desfășurat la data de 17 ianuarie)
  • Centrul Vechi din București: Str. Covaci, nr. 6, Muzeul „Undeva în Comunism”
  • Intrarea se realizează în baza achiziției biletului de muzeu 

Fie că vorim despre liceu sau facultate, personajul principal este aproape întotdeauna Mihaela, iubita fotografului. Însă imaginile surprind mai mult decât idila celor doi – Andrei a fotografiat viața studenților din cămine, atmosfera din timpul cursurilor și realitatea ascunsă a vieții de zi cu zi, fapt pentru care aparatul foto i-a fost confiscat de două ori. În ziua de astăzi, fotografiile sale au devenit extrem de rare și prețioase prin unicitatea și frumusețea lor candidă, ce păstrează o parte din sentimentul acelor ani.  

Vă reamintim că muzeul nostru și-a deschis porțile în luna iulie a anului 2023, cu scopul de a readuce în atenția publicului perioada comunistă din istoria României. Prin intermediul evenimentelor culturale, dorim să conștientizăm și să aducem în prim-plan lecțiile trecutului pentru a construi un viitor mai bun.

INFORMAȚII DE INTERES

CAND?

Vernisaj: 17 ianuarie, 18:00

Expoziție: 17 ianuarie – 20 februarie 

UNDE?

Muzeul „Undeva în Comunism”, Str. Covaci 6

CAT COSTA?

În baza achiziției biletului de muzeu. 

CONTACT

en_USEnglish
0
    Your cart is empty

    FĂ O REZERVARE COMPLETÂND FORMULARUL: