ISTORIE TRĂITĂ. ISTORIE POVESTITĂ

În dialog cu dna. Niculina Moica și dl. Gabriel Andreescu: 

  • 6 martie, 18:00 – 20:15
  • Muzeul Comunismului din București (Str. Covaci, nr. 6, sector 3, București)
  • Acces gratuit cu înscriere prealabilă la: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdT8ENUZyQqqEN65PNC2upboUdwRkhm1U-ms6bE2bFaBP7wtg/viewform 

 

Cum îți petreci seara de miercuri? Muzeul Ororilor Comunismului în România alături de Muzeul Comunismului din București te invită la muzeu! Evenimentul pe care vi-l înaintăm presupune două activități principale, anume: un tur ghidat al Muzeului Comunismului din București, fiind urmat apoi de dialogul în rocadă alături de cei doi invitați: dna Niculina Moica și dl. Gabriel Andreescu.

Organizat cu ocazia „Zilei Deținuților Politici Anticomuniști din perioada 1944-1989”, evenimentul își propune educarea publicul prin contactul direct cu cei doi martori ai vremii, conservarea memoriei victimelor represiunii comuniste și imersarea participanților în trecutul recent, prin crearea unui cadru de comunicare imersiv cu ajutorul scenografiei specifice din spațiul muzeal.

 

INVITAȚI SPECIALI:

Gabriel Andreescu este profesor asociat la Şcoala doctorală de Filozofie, Sociologie şi Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii de Vest, Timişoara. A militat pentru respectarea drepturilor omului încă din perioada comunistă, fiind unul dintre disidenţii care s‑au opus deschis lui Ceauşescu şi regimului său autoritar. Din 1990 a iniţiat mai multe organizaţii neguvernamentale, printre care Comitetul Helsinki Român, Centrul de Studii Internaţionale, Solidaritatea pentru Libertatea de Conştiinţă.

Niculina Moica este Președinte al Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din luna septembrie a anului 2023. La 15 iunie 1959, pe când era elevă, la numai 16 ani, aceasta a fost arestată şi condamnată la 20 ani muncă silnică pentru că făcuse parte, alături de alţi tineri, din organizaţia anticomunistă Uniunea Tineretului Liber din România. După cinci ani, în care a trecut prin penitenciarele Târgu Mureş, Jilava, Botoşani, Arad, Oradea, a fost graţiată la 23 iunie 1964.

 

ORGANIZATORI:

Muzeul Comunismului din București, situat pe Strada Covaci numărul 6 în Centrul Vechi al Capitalei, este un muzeu privat și interactiv care abordează exclusiv și exhaustiv perioada comunistă din istoria României. Muzeul adoptă o viziune echilibrată asupra comunismului și prezintă tematicile dintr-o manieră obiectivă, fiind un muzeu de conștientizare a istoriei României.

Muzeul Ororilor Comunismului în România reprezintă o instituție tânără, ce și-a început activitatea în anul 2021, a cărei menire este de a conserva, expune și analiza istoria recentă a României. Crearea de expoziții, organizarea de conferințe, colectarea de resurse patrimoniale, conservarea memoriei prin interviuri, reprezintă principalele linii de acțiune ale MOCR.

Vă așteptăm!

INFORMAȚII DE INTERES

CAND?

6 martie, ora 18:00

UNDE?

Muzeul Comunismului din București, Str. Covaci 6

CÂT COSTA?

Gratuit, în baza rezervării

CONTACT

0722 648 184

0
    Your cart is empty