seara de film documentar istoric

Te invităm să iei parte la evenimentul „Seara de film documentar istoric” organizat împreună cu regizorul Paul Palencsar și invitatul special, jurnalistul Grigore Cartianu. În cadrul seriei „marțea culturală”, am pregătit pentru voi proiecția filmului, „Toma Filaret, amintiri din iadul roșu”, care prezintă povestea emoționantă a fostului deținut în lagărele comuniste.

Unde? Strada Covaci 6, în sufrageria muzeului „Undeva în Comunism”

Când? Marți, 26 septembrie, la ora 19:30

Prețul intrării este de 35 lei, care include și turul ghidat al întregului muzeu

Seara va fi deschisă cu un tur ghidat al tuturor sălilor muzeului, realizat, în exclusivitate, pentru participanții la eveniment. Urmează proiecția filmului documentar „Toma Filaret, amintiri din iadul roșu” și o sesiune de discuții în prezența regizorului Paul Palencsar și a invitatului special, jurnalistul Grigore Cartianu, figură marcantă în România în ceea ce privește studiul epocii comuniste. Este autorul a numeroase cărți despre Revoluție și a fost redactorul șef al cotidianului Adevărul.

Despre scurtmetraj: Toma Filaret a stat un deceniu în temnițele comuniste. Era un flăcău zdravăn, la 25 de ani, când a cunoscut pentru prima dată tortura și teroarea regimului comunist. Viaţa sa după eliberare a fost marcată de Securitate, care-l urmărea în permanenţă, fiindu-i propus inclusiv să devină informator, lucru pe care l-a refuzat cu tărie. Toma vorbește și despre Revoluție și fericirea de a vedea, în sfârșit, prăbuşirea regimului; a sperat, dar a rămas dezamăgit: „Tot comuniştii şi copiii lor au rămas, să-şi bată joc de noi”, spune fostul deținut.

În timpul evenimentului, se pot consuma băuturi alcoolice/nealcoolice și aperitive din meniul muzeului. Achiziționarea biletului se face la locație (cash/card), exclusiv în baza rezervării online.

INFORMAȚII DE INTERES

CAND?

26 SEPTEMBRIE, 19:30

UNDE?

Muzeul „Undeva în Comunism”, Centrul Vechi, strada Covaci nr. 6

CAT COSTA?

35 lei/persoană

CONTACT

en_USEnglish
0
    Your cart is empty

    FĂ O REZERVARE COMPLETÂND FORMULARUL: